Itt vagy: Címlap Automata öntözés

Vízözön webáruház

Automatikus öntözőrendszerek

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebookTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.huDel.icio.us

Toro automata öntözés

Automatikus öntözőrendszerek

 

 

 

Az automatikus öntözőrendszer a pázsitnak, növényzetnek mindig pontosan a megfelelő mennyiségű vizet adja, mégpedig a kellő időben. A kert tulajdonosának nem kell törődnie a rendszeres és fáradtságos napi öntözéssel, elegendő gyönyörködnie az eredményben.

A felhasználó szempontjából talán legnagyobb előnye ezeknek a rendszereknek, hogy a tulajdonosnak nem kell hosszú órákat eltöltenie locsolással, így rengeteg időt takaríthat meg.

Egy nagy gonddal, esetenként milliókért megépített kert vízellátása sokkal rosszabb hatásfokkal oldható meg kézi locsolással mint egy automatikus rendszerrel. Ez különösen újonnan telepített kerteknél fontos.

A helyesen megtervezett és a kerthez megfelelően programozott öntözőrendszerrel sok energiát és pénzt takaríthatunk meg. Egy melegebb nyári napon a nappal kijuttatott víz 70 %-a is elpárologhat, ugyanez a mennyiség éjszaka elöntözve mindössze 10 % párolgási veszteséggel jár. A telepítés költségei 1-5 év alatt megtérülnek.

Ezekkel a rendszerekkel oldott tápanyagokat, gyomirtó szereket is könnyen célba lehet juttatni. Víz- és energiatakarékosak, sőt intelligensek, mert például esőben nem öntöznek.

További előnyük még, hogy amikor nem működnek szinte észrevehetetlenek a kertben. A rendszert vízzel ellátó csővezetékek a föld alatt futnak. Az öntözőfejek is a földbe vannak süllyesztve, és csak akkor emelkednek ki onnan, amikor öntöznek.

 

 

Facebook like

Oldal ajánlása