Itt vagy: Címlap Kerti tavak Oase tótechnika

Vízözön webáruház

OASE,Kerti tó építése

Oase tótechnika

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebookTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.huDel.icio.us

Oase tótechnika árlistát megtalálja a letöltés menűpont alatt!


Oase 2007 katalogust is megtalálja a letöltés menűpont alatt!

 

VÍZ A KERTBEN, ÉLET A KERTBEN

 

A természet legfőbb éltető ereje a víz, mely energiával táplálja környezetét és nyugalmat sugároz a mindennapokhoz. A kert ékköve a kerti tó, mely nemcsak látványában, de hangulatában is meghatározója lesz kertjének. A hivogató víz mindenkit magával ragad. Pihenjen le a tó mellett és adja át magát a természet csábításának! A forró nyári napokon a tó látványa, a víz közelsége hűsítő felüdülést jelent, a megvilágított víz pedig a nyári esték fénypontja lesz.

 

A víz csobogása, a színpompás halak, az évszakokkal állandóan változó csodás növényzet a tóban és a tó körül – mindez a tökéletes nyugalom oázisa. Teremtse meg a flóra és a fauna teljes harmóniáját és gyönyörködjön a buján virágzó tavirózsák és a fickándozó halak játékában! Az OASE termékeinkkel lehetőség nyílik hogy ezt a csodálatos vizi paradicsom könnyedén megvalósulhasson a saját kertjében.

 

TÓTECHNIKAI BERENDEZÉSEK

 

A kerti tavak többet jelentenek, a puszta víznél. Biológiailag aktív élettér a növény- és állatvilág számára. A szűrőrendszerek kiemelten fontos szerepet kapnak: a tó vizét tisztán tartják és kivonják a fölösleges tápanyagokat. Az OASE szűrőrendszerek tökéletes munkát végeznek: kiszűrik a vízből a fizikai szennyeződéseket és lebontják a káros biológiai tápanyagokat, amelyek növényi maradványok bomlásából, a halak kiválasztásából és környezeti hatásokra kerülnek a tóba. Szűrőrendszereink jótékony hatása a kerti tavakon az első pillantásra felismerhető: a víz kristálytiszta. A zöldalgák eltűntek és a növényzet valamint az állatok pompásan fejlődnek.

 

SZŰRŐRENDSZEREK

 

A szűrőrendszerek alapvetően három komponensből állnak: szűrőtápláló szivattyú, szűrőedény és UVC előtisztító berendezés. Ezek kiegészülhetnek szkimmerrel illetve szükség esetén tólevegőztető készülékkel.

 

Szűrőtápláló szivattyúk

Tekintettel arra, hogy a tóban alkalmazandó szivattyúk a folyamatos üzem révén nagy igénybevételnek kell, hogy megfeleljenek mindenképpen erre a célra kifejlesztett szűrőtápláló szivattyút érdemes választani. Ezek a szivattyúk nemcsak kitűnő minőségükkel, energiatakarékosságukkal, de kiemelkedően hosszú élettartamukkal is felhívják magukra a figyelmet. Az energiatakarékos kialakításuknak köszönhetően nem terhelik nagy mértékben a háztartás energiafogyasztását.

 

A szűrőtápláló szivattyúk új generációja (pl. OASE Aquamax ECO szivattyú) már teljes ellenáll a fagynak: a tóba való teljes befagyást is elviseli. Így nem szükséges a szivattyút ősszel eltávolítani a tóból – akár egész télen át a tóban maradhat.

 

Sz űrőrendszerek

Az OASE szűrőrendszerek megoldást kínálnak a legkisebb tómérettől egészen a legnagyobb tavak szűréséhez is. A teljes rendszer két termékből áll: szűrőkamra és a hozzá csatlakoztatható UVC előtisztító berendezés.

A többkamrás szűrő egy bio-mechanikai rendszer, mely nemcsak mechanikai úton távolítja el a fizikai szennyeződéseket a tó vizéből, hanem a különböző, speciálisan kialakított szűrőszivacsokban megtelepedő mikroorganizmusok lebontják a káros anyagokat, így garantálva a biológiailag kifogástalan vizet. Az legújabb átfolyó szűrők (OASE Biotec Screenmatic) már rendelkeznek egy beépített automatikus szitával is, mely rögtön kiszűri a nagyobb szennyeződéseket, így nem terheli feleslegesen a szűrőszivacsokat.

Az UVC előtisztító az algák elleni küzdelem legfontosabb fegyvere: megkönnyíti a szűrést, mivel az UVC sugaraknak köszönhetően összecsomósítja az algákat – így azokat ki lehet szűrni a tó vizéből. A korszerű előtiszító készülékek (OASE Bitron C) automatikus öntisztító funkcióval rendelkeznek, így az UV sugárzás és a hatékonyság mindig 100%-os.

 

A professzionális szűrőrendszerek alkalmazása esetén is a karbantartás igen egyszerű és nem igényel különösebb erőfeszítést. Az korszerű technológiának köszönhetően kényelmesen, egy mozdulattal elvégezhetők a karbantartási munkálatok, így a tó kizárólag az öröm forrása.

 

SZÖKŐKÚTAK

 

Szökőkút szivattyúk

Amennyiben kerti tavunkba látványos vízképeket, vizi játékot szeretnénk telepíteni, gondoskodnunk kell egy szökőkútszivattyúról. A tavi csobogóknak nemcsak a látványa szemetgyönyörködtető, hanem a funkciója is lényeges a tó szempontjából: a tavi szökőkutak – a víz mozgatása által – megfelelő oxigénnel látják el a tó vízét, ezzel segítik fenntartani a biológiai egyensúly és a halak és a tavi növények számára elengedhetetlen oxigéndús környezetet. Így válik a szökőkút a tavi szűrőrendszer fontos kiegészítőjévé.

 

 

 

 

Facebook like

Oldal ajánlása