Itt vagy: Címlap Automata öntözés Hidrovetés

Vízözön webáruház

Hidrovetés

Hidrovetés

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebookTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.huDel.icio.us

A hidrovetés előnyei

 

 

 

Alacsony költség


A gyepszőnyeg árának kevesebb, mint az 1/3-e. Néhány héten belül szép kertje lesz, és nem kell attól tartania, hogy nem ered meg a fű. Az alkalmazott módszer rendkívül egyszerű és gyors. A védőréteget adó mulcs azonnal kellemes zöld színt kölcsönöz.

Garantált minőség


Szép füvet telepíteni hagyományos módszerrel nehéz, és az eredmény nemegyszer elmarad a kívánttól. A kikelt fű sokszor csak foltokban nő, nem alkot egyenletes, összefüggő, zárt gyepet. Ennek fő oka a mag kiszórása.

Talajtakarás


A takaróréteg védi a magot a széltől, a madaraktól és a csapadéktól. Nélküle még a vízszintes terepen is összemosódhatnak a magok, aminek eredménye a foltokban kikelő fű.
A mulcs kellő nedvességet biztosít a csírázásnak indult szemeknek.
Kinek jó a hidrovetés-technológia?A hidrovetés nagyon népszerű golf és egyéb sportpályáknál, útépítéseknél, ipari és kereskedelmi munkáknál, vízgyűjtőknél, bányatalaj helyreállításnál, stb.. Azonban a hidrovetés technológiát már nemcsak a nagy cégek rendelik, hanem népszerűvé vált a háztulajdonosok körében is. Mindenki élvezheti a hidrovetés technológia előnyeit.
Vetési árak

Vetési árainkat m2-ben számoljuk, melyek függnek a terület nagyságától, a kért fűmag fajtájától, a terepviszonyoktól és a kívánt adalék- anyagoktól.
Kérem, hívjon részletes árajánlatért.

ELŐKÉSZÜLET A HIDROVETÉSRE:

A talaj előkészítése a hidrovetéshez, nem igényel egyebet, mint a hagyományos vetésnél. Amennyiben díszkertet kíván füvesíteni, úgy gyom és kőmentes, laza, sima, a végső talajszintre előkészített tereprendezés után várható a legjobb eredmény.
Amennyiben kívánja, hogy az előkészületi munkákat a Vizözön végezze, keresse irodánkat.

Vetés árak:

terület - ár/m2
Kérem hívjon, mert áraink olcsóbbak, mint gondolná!

Kiszállási dij: 5000 Ft
Kiszállási díj Budapesten kívül: 40 Ft / km*


*A kiszállási díj tárgyalás alapját képezheti. A hidrovetést használó kertészek száma rohamosan nő. Ha partnercégeink közül valamelyik Önhöz közelebb található, segítünk felvenni velük a kapcsolatot, így a kiszállási díj csökkenthető. Az ország minden pontjáról várunk érdeklőst.

A HIDROVETÉS ÖSSZETEVŐI

A hidrovetésnél a vizet, a magot, a trágyát, és a védő talajtakarást (a mulcsot) folyamatos keverés mellett egyenletesen a földre locsoljuk.

MULCS (TALAJTAKARÁS)


Papír és faalapú keverékből készül. A talajra juttatva összefüggő réteget, szinte kérget alkot, ami magába foglalja és védi a magot, megtartja a nedvességet, valamint visszatartja a gyomok fejlődését. A mulcs adja a zöld színt, de járdára, útr a, házfalra kerülve nem hagy foltot, lemosható vagy rövid időn belül magától eltűnik. Környezetbarát és trágyaként is szolgál.


MÁS ADALÉKOK


Egyéb adalékokat is hozzá lehet tenni a keverékhez. Ezek a következők:

 • erózió elleni termékek, amelyek a meredek hegyoldalon még esős időben is megtartják az anyagot, rögzítik a magot, amíg ki nem fejlődik,
 • a talaj pH értékét változtató mészalapú termékek,
 • a vízmennyiséget megtartó ún. kopolimerek folyamatosan adagolják a nedvességet. Használata akkor javasolt, amikor a rendszeres öntözés nem megoldható,
 • növekedésserkentő adalékok.

Vetéskor a magot a vízzel együtt locsoljuk ki, így közvetlen érintkezése a maggal biztosítja a gyors csírázást.


MAG


Igénytől függően szinte bármilyen mag vagy magkeverék használható. Figyelembe lehet venni, hogy napos vagy árnyékos a hely, szárazság tűrő legyen-e a fű, illetve milyen a talaj minősége, milyenek a terepviszonyok, mekkora az igénybevétel (gyerekek, állatok, sport), mi a karbantartás módja, stb.
A csírázás sok mindentől függ, -pl. az időjárástól, az évszakoktól, a locsolástól, stb.- de általában 5-7 napon belül már látványos növekedés figyelhető meg.
Speciális célokra különböző keverékeket állíthatunk össze, pl. díszkertekre, legelőkre, sportpályákra, erózió elleni védekezésre, de vadvirágmagvakkal színesíthetjük az országutak környezetét is.

TRÁGYA


A magas foszfortartalmú ún. „indítótrágya” a gyökérnövekedést serkenti.

A HIDROVETŐGÉPEK

 

 • magas minőségű hidrovetőgépek elérhető áron,
 • állandó, egyenletes keverést biztosítanak a nagynyomású vízsugarak,
 • a műanyagtartályok nem rozsdásodnak, kis tömegűek, így könnyen szállíthatók.

A HIDROVETÉS JELLEMZŐI

 

 • ára nagyon kedvező, a gyepszőnyeg árának mindössze 1/5-e,
 • minősége garantált,
 • az eredmény 5-7 napon belül látható,
 • a speciális “indítótrágya” használata serkenti a gyökérnövekedést,
 • a talajtakarás (mulcs) 100%-ig környezetbarát, védi a magot, megakadályozza a kimosódást, megtartja a nedvességet és visszatartja a gyomok fejlődését,
 • szinte bárhol vethető, sportpályáknál, golfpályáknál, legelőknél és utak mentén is,
 • erózió ellen tökéletes megoldás,
 • igényeinek megfelelő fűmagfajtát választhat.

A füvesítés előkészítésének lépései:

 

Gyommentesítés :

 

Egynyári gyomoknál elegendő a mechanikus gyomirtás, vagyis kézzel történő kihúzás, a terület felrotálása/ kapálása, a gyomok maradványainak eltávolítása. Évelő gyomok esetén (pongyola pitypang, lóhere, tarack, folyondár szulák stb.) vegyszeres gyomirtásra van szükség. Mivel ezeknek a növényeknek a gyökerei olykor 20-30 cm mélyre nyúlnak a talajban, a vegyszerezés előtt mindenképp érdemes gyommentesítést végezni.

 

Talajlazítás:

 

Történhet ásóval vagy rotációs kapával, elég a talaj felső, kb. 10 cm-es rétegét fellazítani. Frissen terített föld esetén természetesen ezt a lépést nem szükséges elvégezni, elégséges a gereblyével történő egyengetés.

 

Talajtömörítés:

 

Az immár laza és elegyengetett talaj visszatömörítésére azért van szükség, mert a frissen elterített talaj még több centit ülepedni fog, és esetleg emiatt alacsonyabb lesz a terepszint a kívánatosnál. A talajt olyan mértékben szükséges tömöríteni, hogy ha rajta lépkedünk, a láb ne süllyedjen bele. A tömörítés legegyszerűbb eszköze a vízzel tölthető henger, amit barkács áruházak kertészeti részlegeiben beszerezhetünk.

 

Amennyiben sekély, gyenge minőségű a talaj, érdemes komposztot szórni rá, (min. 1 vödör/m2). Amennyiben a leendő gyepen átjárás lesz, javasolt járólapokat fektetni rá, hogy később ne legyen kikopott, csúnya csík a füvön.

 

 

 

A HIDROVETÉS ÖSSZETEVŐI

A hidrovetés során folyamatos keveréssel, egyenletesen kerül a víz + mag + trágya + védő talajtakarás (mulcs) elegye a talajra.

 

 

MULCS (TALAJTAKARÁS)

A mulcs fa- és papíralapú keverékből áll, amely a talajra juttatva egy összefüggő, kéregszerű réteget alkot. A mulcs magába foglalja a magot és védi azt, megtartja a nedvességet, gátolja a gyomok fejlődését, továbbá trágyaként is szolgál. Környezetbarát megoldás. A mulcs zöld színű, de járdára, útra, vagy esetlegesen házfalra kerülve nem hagy foltot, lemosható (rövid időn belül magától eltűnik).

 

 

 

MÁS ADALÉKOK

Bizonyos adalékok igény szerint hozzáadhatóak a keverékhez. Ezek a következők:

 

erózióval szemben védő anyagok, amelyek - pl. egy meredek hegyoldalon - esős időben is megtartják az anyagot, rögzítik a magot annak kifejlődéséig,

mészalapú termékek, amelyek a talaj pH értékét befolyásolják,

a nedvességet megtartó ún. kopolimerek, amelyek folyamatosan adagolják a vizet (akkor javasolt, ha a rendszeres öntözés nem megoldható),

a növekedést serkentő adalékok.

 

 

Vetéskor a magot a vízzel együtt locsoljuk ki, így közvetlen érintkezése a maggal biztosítja a gyors csírázást.

 

 

MAG

Hidrovetésnél a mag a vízzel együtt kerül kiszórásra, így a közvetlen érintkezés biztosítja a gyors csírázást. Igény szerint szinte bármilyen mag, magkeverék alkalmazható, ezáltal nemcsak a füvesítés, hanem a kertépítés is meggyorsítható.

A kertépítés során célszerű meghatározni, hogy napos vagy árnyékos legyen a hely, szárazság tűrő legyen-e a fű, illetve figyelembe kell venni, hogy milyen a talajminőség és a terepviszonyok, mekkora lesz a várható igénybevétel (gyerekek, állatok, sport), mi a karbantartás módja, stb.

A csírázás sebessége számos tényezőtől függ (az időjárástól kezdve az aktuális évszakon át a locsolás módjáig, stb.) de többnyire már 5-7 napon belül igen látványos növekedés látható.

Speciális célokra különböző magkeverékek állíthatóak össze, pl. díszkertekhez, sportpályákra, legelőkhöz vagy erózió ellen, de vadvirág magvakkal színesíthetjük az országutak környezetét is.

 

TRÁGYA

 

A magas foszfortartalmú, ún. "indítótrágya" serkenti a gyökérnövekedést, ezáltal erősebbé, strapabíróbbá teszi a kikelt hajtásokat.

 

Facebook like

Oldal ajánlása