Itt vagy: Címlap Központi porszívó

Vízözön webáruház

Központi porszívó beépítése, alkatrész eladás, javítás

E-mail Nyomtatás PDF

Központi porszívók

 

 

Bárhol bármilyen körülmények között is élünk, dolgozunk a környezetünkben felhalmozódó szennyeződések eltávolításának feladatától nem, szabadulhatunk. A központi porszívó rendszer alkalmazása új fejezetet nyit a takarításban. Ezzel a technológiával mindenütt olyan tisztaságot lehet teremteni, amelyet eddig csak fáradságos munkával lehetett elérni. A központi porszívó rendszer egy falba épített, fali csatlakozókban végződő speciális PVC csőrendszerből és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből áll. Ha a szívócsövünk csonkját behelyezzük a fali csatlakozóba abban a pillanatban, megkezdődik a porszívózás, mert a csőrendszer mellet kiépített elektromos vezeték automatikusan bekapcsolja a porszívó gépet. A központi egységet érdemes olyan helyre telepíteni, (pince, garázs) ahol zavartalan lehet a működése és a beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítás rendkívül hatékony, hiszen a beszívott levegő nem a lakás légterébe kering vissza, így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról és pollenekről melyet a központi porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.

 

Lehetőségek

 

  • A központi porszívó rendszer már nem csupán kertes házakban alkalmazható, de lakótelepi lakásokba is beépíthető. A központi gépet akár az erkélyre, akár a lakótérbe helyezzük, a legfontosabb, hogy a beszívott levegő az allergiát okozó anyagokkal együtt a szabadba távozhasson. Ez csak a központi porszívó rendszerrel érhető el.

 

  • A lakótéren belül elhelyezett központi porszívó rendszer előnye, hogy a gépet nem kell védeni az időjárás viszontagságaitól, hátránya, hogy hallatszik a gép zaja.
  • A lakótéren kívül elhelyezett központi porszívó rendszer előnye, hogy csendes, nem hallatszik a gép zaja, hátránya, hogy védeni kell a direkt nedvességtől.
  • Az időjárás viszontagságai ellen védelmet nyújt a gép méreteihez kialakított tároló szekrény.

 

Éljen tiszta, csendes, por- és atkamentes környezetben!

 
E-mail Nyomtatás PDF

Válaszok a leggyakoribb kérdésekre

 

 

Mi a megoldása annak, hogy a porszívó ne a belső légtérbe nyomja vissza a port?

A központi porszívó rendszer úgy van kialakítva, hogy a kosz egy csőrendszeren át jut el a központi géphez, amely a lakás egy mellékhelyiségébe (garázs, tároló stb.) van beépítve.

 

 

Hogyan kerülhetjük el, hogy a porszívó a belső légtérben felkavarja a port?

A központi porszívó gép egy úgynevezett  kipufogón keresztül nyomja ki a szabad levegőre a már megtisztított levegőt.

 

Eltávolítja a poratkát?

 

Természetesen igen. A központi porszívórendszer tervezésénél figyelembe vették korunk egyik (népbetegségét), az allergiát, ezért a BEAM cég úgy alakította ki berendezéseit, hogy ennek egyik fő okozóját, a poratkát is eltávolítsa életterünkből.

 

 

Ha ilyen hatékony, nem túl zajos?

Mivel a központi porszívó gép egy mellékhelyiségben található, és kifúvó csövén zajcsökkentő berendezést helyeztek el, a porszívózás helyén csak a levegőáramlás sustorgása hallható.

 

 

Ha ennyi szempontnak megfelel, nem túl drága?

 

A telepítés két ütemben történik. Első lépésben a csőhálózat kerül a még szerkezetkész házba, majd a központi gép a már elkészült épületben kerül végső helyére. Ennek a speciális telepítésnek köszönhetően a rendszer költségei két részletben oszlanak meg.

 
E-mail Nyomtatás PDF

Háztartási felhasználás

 

A háziasszonyok munkáját jelentősen megkönnyíti a bútorba vagy falba építhető szemétlapát adapter, mely szintén a rendszer része. Az adapter elé söpört morzsákat és kisebb konyhai szemeteket egy könnyed mozdulattal eltávolíthatjuk a lakótérből.


Irodai felhasználás

 

A központi porszívó rendszer zajmentes, gyors, fizikailag megkönnyíti a takarítást, hiszen nem kell a nehéz takarítógépet és az elektromos zsinórt magunkkal vinni, és szintek között mozgatni. A különböző takarítófejek segítségével a legkülönfélébb szemetet is el lehet távolítani, illetve a legkisebb sarkot is el lehet érni.


Autóipari felhasználás

 

A porszívó rendszer speciális kialakítása réven fényezőműhelyekben tökéletes porelszívást biztosít. Gépkocsi szervízekben jelentősen megkönnyíti a gépjárművek takarítását.


Egyéb felhasználási lehetőségek

 

A központi porszívó rendszer az alábbi területeken alkalmazható:

  • Többlakásos társasházakban és a családi házakban a háztartási rendszerek tökéletes tisztaságot varázsolnak otthonunkba

  • Szállodákban, panziókban a porszívózás nem zavarja a pihenni vágyó vendégek nyugalmát, így a takarítás észrevétlen és gyors.

 

A rendszerre csatlakoztatható speciális szívófejek segítségével a fogtechnikai laborokban keletkezett csiszolás apró szemcséi gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók. A rendszer kiválóan alkalmas fodrász szalonokban keletkezett apró haj és por könnyed eltakarítására.

 

Ipari üzemekben is rendkívül praktikus a központi porszívó rendszer használata, mivel a különböző funkciójú szívófejek szinte minden fajtájú és méretű felületen alkalmazhatók

 
E-mail Nyomtatás PDF

Mikor kerüljön sor a telepítésre?

 

A kivitelezés ideális időpontja maga az építkezés, vagy a felújítás periódusa; de már kész épületeknél is beszerelhető, igaz, hogy ebben az esetben falvésésre mindenképpen szükség van. A kivitelezés 2 fázisban történik: először a csőrendszer kialakítására van szükség (elektromos, vizes rendszerrel egy időben, az aljzatbeton lerakása előtt), majd a már kész épületbe kerül beszerelésre a központi gép: elegendő ekkor megvásárolni a tisztítókészletet, és más tartozékokat.

 

Ki végezze a telepítést?

 

Ideális, ha a telepítést olyan szakember végzi, aki már szerelt hasonló rendszereket. Ügyes kezű, barkácsoló kedvű magánszemély is végezheti a szerelést, de fontos, hogy előtte minden esetben kérjen tanácsot szakembertől, vitassa meg vele a telepítés esetleges, egyedi helyszín adta nehézségeit. A Tekno Point ebben maximálisan ügyfelei segítségére van, kérje bizalommal véleményünket, segítségünket!

 
E-mail Nyomtatás PDF

Mi a központi porszívó lényege?

 

A hagyományos porszívók a pornak csak egy részét távolítják el, egy bizonyos mennyiség visszajut a "kitakarított" szobába. Így a felkavart szennyeződés könnyen és gyorsan újra lerakódik. Továbbra is félig poros lakásban tartózkodunk, főzünk, játszanak és alszanak gyermekeink. Egyszóval, kicsit felesleges volt a fáradozás. A központi porszívó rendszer az egyetlen, amely KIJUTTATJA A HELYISÉGBŐL A PORT ÉS A SZENNYEZŐDÉSKET, jelentősen nagyobb erővel szív mint a hordozható porszívók, így ritkábban van szükség takarításra. Ettől jobb és alaposabb megoldás nem létezik. Ha az Ön családjában van, aki ALLERGIÁS a porra vagy a pollenre, tudja milyen komoly feladat rendszeresen függönyöket mosni, szőnyegeket tisztítóba hordani, matracokat porolni stb. A központi porszívó segítségével ezt a problémát is megoldhatja, a bútorokat is könnyedén tisztán tarthatja! A központi egységet garázsban, vagy tárolóban ajánlott elhelyezni, így nem kelt zajt a lakótérben és Ön olyankor is tevékenykedhet, amikor gyermekei tanulnak, vagy éppen alszanak. Egy porszívó rendszer élettartama igen hosszú, több évtizedre (25-30 évre) tervezik, így a befektetés többszörösen megtérül.

Hogyan működik a központi porszívó rendszer?

 

A központi porszívó beindítása távolról történik, erre több megoldás is lehetséges: - amikor a szívótömlőt az aljzatba helyezi, - mikrokapcsolóval ellátott dugalj esetén, amikor azt kinyitja, - a szívótömlőn lévő indítógombbal, - vagy távirányítóval, ha a dugaljakat elektromosan nem kötötték össze a géppel.

 

Facebook like

Oldal ajánlása

Példaoldalak